Užitak je slušati Premijera kako gostujući kod Bujanca na sva usta hvali Penavu i Karamarka još tamo 2014. godine

Hrvatski je premijer sugerirao je pred novinarima kako je on bio da je on osobno bio meta napada na Banske dvore u ponedjeljak, jer pojedinci iz političkog i medijskog života potiču na netoleranciju i mržnju prema njemu.

Kasnije su premijerovu tvrdnju potvrdili i još neki članovi njegove Vlade. Veliki problem premijer vidi u desnici, odnosno ‘ekstremnoj desnici’, te se ozbiljno obrušio na Domovinski pokret, njegovog predsjednika Miroslava Škoru, Ivana Penavu, a između ostalih i na Velimira Bujanca u čijoj je emisiji još kao euro zastupnik.

Plenković je tada govorio o podršci tadašnjem kandidatu HDZ-a Ivanu Penavi za gradonačelnika Vukovara uoči drugog kruga prijevremenih izbora, rezultatima održanih europskih izbora i imenovanju novog predsjednika Europske komisije, nesnalaženju aktualne Vlade i Predsjednika u vođenju zemlje u uvjetima krize, recentnim istraživanjima rejtinga političkih stranaka te pripremi HDZ-a za predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore.

Plenković je tada isticao niz afera bivšeg gradonačelnika Vukovara koji ‘onemogućuje normalno funkcioniranje vlasti u Vukovaru’. S druge strane, tada je današnji premijer tvrdio kako kandidat HDZ-a Ivan Penava ima sposobnosti, kvalitete i ambicije da ostvari sve zacrtane programske ciljeve i pomogne Vukovaru da postane razvijen grad koji će biti atraktivan za ulagače i koji će moći ponuditi radna mjesta brojnim nezaposlenima, posebno mladima te osigurati bolju socijalnu skrb i suživot svih Vukovaraca.



Koliko su se stavovi današnjeg premijera promijenili procijenite sami.

 

 

Komentari