UŽAS Uhvaćen muškarac koji je pokušao utopiti dijete. Policija ga opkolila u šumi, opirao se uhićenju

Zeljko Puhovski / CROPIX

Bjegunac Mario Usanović (32) doveden je u službene prostorije i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u obiteljsko nasilje. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, bjegunac je uhićen u 22.10 sati u šumi na Klisu nakon što su ga okružili policajci.

U trenutku uhićenja nije bio naoružan, ali je ponovno pokušao pobjeći kada je uočio da je opkoljen policijom. Opirao se uhićenju, a svladan je uz pomoć sredstava prisile.

Za njim je pokrenuta potjera nakon dojave iz splitske bolnice da je na Hitni prijem dovedeno dijete s posljedicama utapanja. Kako se radilo o bebi hitno se krenulo u istraživanje okolnosti, nakon čega su policijski službenici otišli na adresu na Klisu na kojoj živi Mario Usanović.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je odgovoran za zdravstveno stanje bebe, koja je zadržana na liječenju u bolnici. Po dolasku policije 32-godišnjak je pobjegao, odjeven u maskirne hlače i crne čizme, razodjevenog gornjeg dijela tijela.



Iz PU splitsko-dalmatinske odmah su obavijestili javnost da je pokrenuta potraga za njim te su upozorili građane da mu se ne približavaju. Policija se raspodijelila na području Klisa, ali i Solina i Splita te su u kratkom roku na teren izašli brojni službenici u uniformi i civilu.

U svom dosjeu Mario Usanović ima prijavu zbog dilanja. Tijekom kriminalističkog istraživanja napravit će se i nalaz krvi na drogu i alkohol.

Dijete je nakon pružene liječničke pomoći smješteno na Jedinicu intenzivnog liječenja, a osim posljedica utapanja nije imalo vidljive ozljede. Prema nama dostupnim informacijama, nije u opasnosti po život, prenosi Jutarnji.

 

Komentari