UŽAS U ZAGREBU: Snažna eksplozija probudila stanovnike, jedna osoba poginula, dvoje završilo u bolnici

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Zagrebački kvart Trnsko u rano subotnje jutro probudio je zvuk stravične eksplozije, nakon čega su se inače mirnim naseljem prolomili krikovi prestravljenih ljudi.

Prema prvim informacijama do eksplozije je došlo na 1. katu stambene zgrade u Ulici Trnsko, a još uvijek nije poznato što se točno ‘diglo u zrak’.

Vatrogasci su u kratkom roku stigli na mjesto užasa te su uspjeli spasiti jednu osobu na trećem katu zgrade, no, nažalost, nesretniku s prvog kata nije bilo spasa.

O nemilom događaju oglasila se i zagrebačka policija.



“Oko 6.20 sati u Ulici Trnsko u stanu, za sad iz neutvrđenog razloga izbio je požar, tijekom kojega je jedna osoba smrtno stradala i pri čemu je došlo do eksplozije plinske boce. Liječnička pomoć pružena je još dvjema osobama zbog udisanja dima, dok drugih ozlijeđenih nema.

Očevid je u tijeku”, priopćili su.

Stanari naselja rekli su kako je dim sukljao sukljao u vis desetke metara te su ga vidjeli i ljudi koji žive u okolnim kvartovima.

“Stravično je grunulo. Ne znamo je li uzrok plin koji je u većini zgrada u naselju ili možda uzrok leži u trafostanici koja se nalazi odmah ispod tog stana gdje se dogodila tragedija”, ispričala je jedna svjedokinja za Jutarnji.

Komentari