UŽAS U SAD-u: Na parkiralištu crkve ubio dvije žene, pa i sebi presudio

Foto: Guliver//GETTY IMAGES/ISTOCK/ARTOLYMPIC

Muškarac je jučer pucao i ubio dvije žene na parkiralištu crkve u državi Iowi, a zatim sebe, objavila je policija, dodajući još troje mrtvih u nizu nedavnih pucnjava koje su potresle Sjedinjene Države.

Pucnjava u Iowi dogodila se ubrzo nakon što je predsjednik Joe Biden održao velik govor o oružanom nasilju nakon masovnih pucnjava u Buffalu u državi New York, Uvaldeu u Teksasu i Tulsi (Oklahoma), proteklih tjedana.

U međuvremenu, u drugoj pucnjavi koja se dogodila jučer su ranjene dvije osobe koje su prisustvovale pokopu na groblju u Racineu u Wisconsinu.

Ispred crkve ubio dvije žene pa sebe



Pucnjava u Iowi dogodila se ispred crkve Cornerstone, fundamentalističke kršćanske crkve istočno od grada Amesa, za vrijeme odvijanja crkvenog programa, rekao je Nicholas Lennie, glavni zamjenik ureda šerifa okruga Story.

Kad su nadležni stigli na mjesto događaja, pronašli su troje mrtvih, rekao je Lennie, dodajući da ne može navesti identitet niti otkriti u kakvoj su vezi možda bili.

“Čini se da je ovo izolirani incident s jednim napadačem”, rekao je Lennie.

Nekoliko trenutaka prije, Biden je pozvao Kongres da zabrani jurišno oružje, proširi provjeru prošlosti i provede druge mjere kontrole oružja za rješavanje masovnih pucnjava.

„Dosta, dosta!“, rekao je predsjednik.

U Wisconsinu pucano na pogreb, napadač pobjegao

Sjedinjene Države su proteklih tjedana potresene masovnim pucnjavama u kojima je ubijeno 10 crnačkih stanovnika u sjevernom dijelu New Yorka, 19 djece i dvoje učitelja u Teksasu te dva liječnika, recepcionar i pacijent u Oklahomi.

U drugoj pucnjavi u Racineu u Wisconsinu jučer je ispaljeno više hitaca u skupinu ožalošćenih koji su prisustvovali popodnevnom pogrebu, pri čemu su dvije osobe ranjene, rekla je novinarima policijska zapovjednica Racinea Kristi Wilcox.

Jedna žrtva je zbrinuta u lokalnoj bolnici i puštena, a druga je prebačena u bolnicu u Milwaukeeju, očito zadobivši teže ozljede, rekao je Wilcox. Nijedan osumnjičeni nije priveden.

 

Komentari