UŽAS na Glavnom kolodvoru, turistu ubacili drogu u piće pa ga ostavili bez novaca, dokumenata i mobitela

Foto: HŽ Infrastruktura

Turist iz Srbije ostao je nasred zagrebačkog Glavnog kolodvora bez novca, mobitela i osobnih dokumenata, a ukupna materijalna šteta iznosi preko 10 tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Teška krađa” iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe.

Naime, prema priopćenju PU Zagrebačke, spomenuti dvojac prišao je turistu iz Srbije u tri ujutro s kojim su se družili i ponudili mu alkoholno piće.

Dok nije gledao, dvojac mu je ubacio zasad nepoznato opojno sredstvo koje je on po povratku s pićem i popio. Na taj način, doveli su ga u stanje bespomoćnosti te ga odveli do željezničkog perona, polegli na tlo, da bi mu potom otuđili torbicu, mobitel, osobne dokumente, kartice i novac. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 10.500 kuna.



Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari