Uz Pavičić Vukičević zahtjeve za 6+6 podnijeli Obersnel, Milinović i Pauk

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević gostovala je u studiju N1 televizije u kojemu je otkrila kako je iskoristila opciju 6+6. To znači da će šest mjeseci primati punu plaću, a potom još šest mjeseci pola plaće.

“Otvorila sam tu mogućnost 6+6 kao dužnosnik. Otvorila sam to pravo na 6 mjeseci dužnosničke plaće”, kaže. Govoreći o tome gdje će raditi, kaže da će tek vidjeti. Iako je prva to objavila, izgleda da nije i jedina od onih koji su izbore izgubili i sada se odlučili na ovakvo rješenje.

24sata piše kako se na isto odlučio i Vojko Obersnel, bivši gradonačelnik Rijeke. “I ja ću uzeti naknadu još šest mjeseci. Zakon je tako postavljen da je teško naći drugi posao, pogotovo u tvrtkama s kojima smo radili. Ali kako nisam navikao primati plaću za nerad, ostajem na raspolaganju novom gradonačelniku pomoći u tranziciji”, kaže.

6+6 i za Pauka i Milinovića

Također iste zahtjeve podnose i bivši župan Šibensko-kninske Goran Pauk te bivši župan Ličko-senjske Darko Milinović. Pauk im je rekao da je zahtjev podnio jer nije imao izbora. “Dok sam bio župan nisam mogao sjediti na dva stolca. Šest mjeseci brzo proleti i nadam se da ću u međuvremenu naći posao”, izjavio je.



Milinović pak kaže kako je taj zahtjev podnio jer još odlučuje o poslovnim opcijama. “Podnio sam zahtjev za plaću dok se ne odlučim. Imam još nekih kombinacija, pa dok se konačno ne odlučim, nisam htio da prođe rok u kojem moram podnijeti zahtjev za svoje zakonsko pravo”, rekao je za 24 sata.

Komentari