Uz covid potvrde ponovno se partija, počeo je i prvi u nizu festivala u Tisnom

Pixabay

Dok cijelu našu obalu čekaju strože mjere, u Tisnom, pokraj Murtera je počeo je prvi u nizu festivala elektroničke glazbe.

Prije pandemije zbog njih su stizali deseci tisuća britanskih gostiju kojih će ove godine biti znatno manje, a bez prethodne provjere nema ulaska u tišnjanski turistički kompleks.

“Posjetitelji mogu ući jedino ako imaju negativan test na koronavirus, ako su preboljeli COVID u posljednjih 6 mjeseci pa još imaju antitijela ili su cijepljeni dvejma dozama, rekao je direktor Garden Resorta Nick Colgan.

Osoblje se testira svaki dan, a punkt za testiranje za goste odmah je na ulazu – ništa se ne prepušta slučaju.



“Lako se testirati, nije nikakav problem, ne bojte se, dođite, napravite to – činimo najbolje što možemo u ovo pandemijsko vrijeme”, poručio je Dario, turist iz Švicarske.

“Sve je zasad odlično organizirano, ja sam dvaput cijepljen, sada čekam nalaz testa svoje supruge, nadamo se da je negativan pa idemo na Garden”, rekao je Danny, turist iz Velike Britanije.

Nitko od 200-tinjak testiranih dosad nije bio pozitivan, a ovog vikenda u Tisnom se očekuje oko tisuću posjetitelja prvog u nizu glazbenih festivala za koji su rezervirali ulaznice još potkraj 2019.

“Ovo je predivna lokacija, imat ćemo čak 14 zabava na brodu, pozornica je i na plaži, imamo plesni podij tu u masliniku, dolaze nam svjetski poznati DJ-evi”, rekao je organizator SunceBeat festivala Alex Lowes.

Broj posjetitelja bit će drastično manji nego proteklih godina, no sigurnost je na prvom mjestu.

“Tako je i organizacija kudikamo, ne kudikamo, nego 100 puta teža bila šta se tiče festivala, ali jednom sinergijom lokalne samouprave, TZ i same uprave Garden festivala i svih ostalih institucija uključenih u ovu organizaciju smo uspili to privest kraju”, izjavio je direktor Turističke zajednice općine Tisno Filip Henjak.

“Drago mi je što ponovno izlazimo, sretna sam što se opet družimo, ali u isto vrijeme moramo biti oprezni i odgovorni”, rekla je Rebecca, turistica iz Velike Britanije.

Jedino će se tako moći i održati svi planirani festivali elektroničke glazbe na ovoj lokaciji u idućih 5 tjedana.

Komentari