Uvodića shrvala vijest o Kićinoj smrti: Nisam želio vjerovati da je moguće. Svi su ga obožavali

Facebook

Kako kaže TV voditelj najgledanije emisije HTV-a, Kiću su svi voljeli i u njegovoj je emisiji bio gost kad god bi to poželio. Obožavao ga je i bivši hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Ne mogu opisati svoju tugu, vijest o Kićinoj smrti me potpuno slomila, kaže televizijski voditelj Branko Uvodić, koji je, kako je rekao, Krunoslava Kiću Slabinca poznavao više od 50 godina i bili su kućni prijatelji.

˝Mislio sam da će dobiti ovu bitku, bio je uvijek mentalno snažan i nisam želio vjerovati da će odustati˝, kaže Uvodić.


Prisjetio se zajedničke mladosti u Kićinom rodnom Osijeku gdje je Slabinac počeo nastupati kao tinejdžer.

˝Počeo je pjevati još u dječjim kazališnim predstavama. Odrastao je u samom centru grada i krenuo u glazbenu školu. Počeo je svirati tamburicu, ali se ubrzo prebacio na gitaru i počeo pjevati rock. No Kićo je bio toliko svestran umjetnik da je i sam skladao, a mogao je pjevati sve, od rocka, do popa i bećaraca.

Branko je s Krunoslavom surađivao na mnogim slavonskim glazbenim festivalima, a kako kaže, u emisiji ‘Lijepom našom’ koja je krenula 1995. godine, Kićo je uvijek bio dobrodošao.

˝Kod mene je imao ‘carte blanche’. Kad god je htio i imao vremena i volje, mogao je doći u ovu emisiju jer su ga obožavali u svim krajevima Hrvatske, ali i izvan Hrvatske˝, rekao je Uvodić.

Kićo je, prema Uvodićevim riječima, najzaslužniji za dvije važne stvari:

˝Kao saborski zastupnik izborio se da se svim autorima isplaćuju tantijeme za izvođenje njihovih pjesama na radijskim i televizijskim postajama. I drugo – zahvaljujući njemu UNESCO je bećarac stavio na popis nematerijalne kulturne baštine jer ga je Kićo neumorno promovirao.

Kako kaže tv-voditelj najgledanije emisije HTV-a, Kiću je obožavao i bivši hrvatski predsjednik.

˝Franjo Tuđman je jako volio i cijenio Kiću Slabinca. Kićo se u prvim danima rata silno angažirao na nabavci i oružja i davao donacije, a i sam je bio pričuvni časnik HV-a.

Nakon turbulentnih godina – nakon što je imao saobraćajnu nesreću i nakon što je doživio moždani udar, Kićo je svoj mir nalazio u crkvi.

˝Kako je stanovao u Šestinama, jako je bio povezan s tamošnjom župom i svećenicima gdje je nalazio svoj duhovni mir. A onda bi se vraćao na pozornicu i pjevao, imitirao, pričao viceve i zabavljao milijunsku tv-publiku. Da je imao dobrog menadžera sigurno bi i puno bolje financijski prošao˝, smatra Uvodić.

Ipak, sjeća se Kiće kao iznimno zabavnog i duhovitog čovjeka, koji je volio dobro pojesti i bio je pravi gurman.

˝Odrastao je u siromašnoj obitelji u kojoj je tata Stevo bio krojač. Majka ga je upisala u glazbenu školu i podržavala u Kićinoj ideji da se bavi samo glazbom. Nažalost, moj dragi i neprežaljeni Kićo sad će se vratiti u svoj rodni Osijek, nedaleko svoje rodne kuće. Bit će, prema svojoj želji, sahranjen na groblju Svete Ane u obiteljskoj grobnici uz svoje roditelje i brata Branka˝, rekao je Uvodić koji će, unatoč epidemiološkim mjerama, ipak otputovati u Osijek i posljednji se put pozdraviti sa svojim dragim prijateljem, piše 24 sata 


Komentari