Uvođenje Covid potvrda u zdravstveni sustav u Rijeci prošlo je bez problema

Ilustracija Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Za razliku od bolnica u Zagrebu i Splitu, gdje se prosvjedovalo, uvođenje Covid potvrda u zdravstveni sustav u Kliničkom bolničkom centru Rijeka prošlo je bez problema, piše Novi list. Od ukupno 460 zaposlenika koji nisu imali Covid potvrde njih 323 testiralo se u bolnici tijekom vikenda, a među njima su otkrivena i četiri Covid pozitivna zaposlenika koji su bili asimptomatski.

Glavni županijski epidemiolog dr. Dobrica Rončević kaže kako je tijekom rujna uočen porast broja osoba koje se cijepe protiv korona virusa u Primorsko-goranskoj županiji. Riječ je, kako je objasnio Rončević, uglavnom o osobama koje se cijepe motivirane novim odlukama kojima se traži od zaposlenih u zdravstvu i socijali posjedovanje Covid potvrde pa je i ta mjera rezultirala povećanjem broja cijepljenih.

“Od 7364 evidentirana zdravstvena radnika u Primorsko-goranskoj županiji prvom dozom cijepljeno je 92,4 posto, dok se može govoriti o procijepljenosti od oko 85 posto drugom dozom među zdravstvenim radnicima. Ova razina procijepljenosti, osim što smo po njoj u vrhu države, mogla bi poslužiti kao uzor cijepljenju u općoj populaciji”, zaključio je Rončević.



Komentari