Utorak: Hladnije, uz kišu, gdjegod i snijeg te jak vjetar

Pixabay

U utorak će na istoku Hrvatske biti umjereno i znatno oblačno, mjestimice s kišom, osobito prijepodne. Prema kraju dana postupno razvedravanje sa zapada. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 6 °C, a najviša dnevna između 10 i 12 °C.

U noći i prijepodne u središnjoj Hrvatskoj prolazno naoblačenje, u početku s kišom, a uz osjetan pad temperature zraka moguća je i susnježica i snijeg. Puhat će povremeno jak sjeverni vjetar.

U zapadnim krajevima u noći i prijepodne većinom oblačno, uz obalu s kišom, a u gorju susnježicom i sijegom, pri čemu je ponegdje moguće i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Poslijepodne postupno razvedravanje. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, a uz obalu sjevernog Jadrana jaka i olujna bura, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka u gorju od 0 do 6 °C, a uz obalu uglavnom od 10 do 15 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno povremeno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, uglavnom prijepodne i sredinom dana. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7 °C, a najviša dnevna između 11 i 13 °C. Uz obalu temperatura uglavnom između 13 i 16 °C.



Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz promjenljivo, pa i pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. U početku će puhati umjereno do jako jugo, a od sredine dana na sjevernom dijelu bura.

Od srijede ponovno stabilnije, ali u početku uz razmjerno hladna jutra

Od srijede do petka u unutrašnjosti pretežno sunčano uz porast dnevne temperature zraka, ali će jutra u srijedu i četvrtak biti hladna, ponegdje sa slabim mrazom. Vjetar većinom slab.

Na Jadranu od srijede stabilno – prevladavat će sunčano, uz postupan porast temperature zraka U srijedu će bura oslabjeti, a zatim će puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Komentari