Uspješna poduzetnička i gospodarska godina kontinentalnog prvaka turizma

Proteklu 2019. godinu Koprivnica će pamtiti kao iznimno uspješnu godinu, ne samo po brojnim aktivnostima koje su provodile gradska vlas i gradske tvrtke, već i po brojim osvojenim nagradama, piše u nedjelju Večernji list.

Kao izrazito kontinentalni grad, Koprivnica je osvojila čak dvije nagrade za turizam i to nagradu za najbolju kontinentalnu turističku destinaciju Večernjakove turističke patrole, dok je Renesansni festival kao najpoznatija koprivnička manifestacija osvojio nagradu Turistički događaj godine Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore, navodi dnevnik.

U proljeće je otvoren prvi živući laboratorij javne rasvjete, ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe, a u kojem desetak proizvođača opreme za javnu rasvjetu i pametna rješenja ispituje, predstavlja, ali i koristi u svakodnevnoj upotrebi u poznatom koprivničkom stambenom kvartu.

Ovakav funkcionalan spoj pametnih rješenja, javne rasvjete, energetike i svakodnevnog gradskog života dobitnik je nagrade Poslovnog dnevnika u kategoriji Pametna energetika/okoliš. Kada govorimo o brizi za okoliš, Koprivnica je i dobitnik nagrade za najekološki grad, odnosno za grad koji najviše brine o svojem okolišu i sustavom gospodarenja otpadom.



Koncem prošle godine, preko 50 posto prikupljenog komunalnog otpada sortira se već kod kućnog praga i kroz reciklažno dvorište, a u postupku je izgradnja drugog reciklažnog dvorišta vrijednosti preko 5,2 milijuna kuna koje se s 85 posto sufinancira iz EU operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

Europskim novcem izgrađena je zgrada novog poduzetničkog inkubatora kreativnih industrija vrijednosti 18 milijuna kn koja je već u svega nekoliko mjeseci popunila svoje prostore s mladim i novim poduzetnicima.

Četvrtu godinu za redom nastavlja se trend porasta novostvorenih radnih mjesta, a proračun Grada rekordan je u posljednjih deset godina što je izravni pokazatelj pozitivne gospodarske aktivnosti, donosi Večernji list.

Komentari