Uskrsni darovi uljepšali blagdane djeci na Banovini, a u gradnji igrališta u Petrinji pomažu mališani iz Njemačke

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zahvaljujući brojnim donacijama, Hrvatski Crveni križ na Cvjetnicu dijelio je darove djeci u kontejnerskim naseljima. Djecu su uveseljavali i klaunovi doktori Crveni nosovi.

Podijeljeno je 300 darova na područje Petrinje, Gline i Siska.

“Znamo da je doba blagdana uvijek ono koje u nama pobudi one najbolje i najljepše osjećaje, ali, nažalost, i tjeskobu, pa kako bi se izbjeglo to da se bilo tko osjeća loše pred Uskrs, HCK je organizirao ovu akciju!, rekao je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, piše HRT. 

U pomoć su pristigli i mališani iz Njemačke kako bi na petrinjskom Sajmištu izgradili dječje igralište. “Predivan je osjećaj dati nešto čega mi imamo viška”, rekla je Skadie iz Walvis Bodenseea.



“Moj otac ima tvrtku koja gradi dječja igrališta i koja organizira ovakve projekte, tako da sam od malih nogu u tome”, rekla je Ammeli iz Freiburga.

Organizator akcije za izgradnju dječjeg igrališta u Centru novog života na Sajmištu Ladislav Rakuljić rekao je da su oni donirali igralište koje će biti ovdje izgrađeno u roku od tjedan dana.

“Mi ga gradimo na licu mjesta s volonterima iz Njemačke, došla su 22 volontera, od čega su polovina djeca”.

Zahvaljujući volonterima, peteročlana obitelj Marinović iz Strašnika svoj razoreni dom zamijenila je preuređenom stajom, a ljudi iz Kaštela kupili su im montažnu kuću. Treba je urediti, a useljenje očekuju najesen.

“Lakše je puno kad si u nekakvom objektu u kojem imaš normalne uvjete života”, rekao je Andrija Marinović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari