USKRS U DOBA KORONE Evo kako će raditi trgovine

Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Svjesni da će uoči Uskrsa biti povećana potreba za odlaskom u dućan, vladajući su donijeli odluku o promjeni radnog vremena trgovina pa će one, umjesto od 7-17, dok traje epidemija korona virusa, raditi iznimno duže, od 7 do 20 sati u četvrtak, petak i subotu.

Ministar Davor Božinović je na konferenciji za novinare rekao i kako će trgovine u četvrtak, petak i subotu, uoči Uskrsa, raditi od 7 do 20 sati, kako bi građani uspjeli kupiti sve što im je potrebno te kako ne bi bilo gužvi.

Za vrijeme blagdana, na Uskrs (12. travnja) i Uskrsni ponedjeljak (13. travnja) u Hrvatskoj će većina trgovačkih lanaca raditi skraćeno ili biti zatvoreni.

Trgovine Konzuma tako će biti zatvorene i na Uskrs u nedjelju i u ponedjeljak. Isto vrijedi i za Lidl, koji je javio da će sve njihove trgovine u Hrvatskoj biti zatvorene na Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak. Trgovine Prehrane također će bit zatvorene i za Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak.



Uprava trgovačkog lanca Pevex također je donijela odluku o radnom vremenu njihovih centara, te najavila da neće raditi na Uskrs i Uskrsni ponedjeljak.

Na Uskrsni ponedjeljak radit će trgovine Spara, ali do 17 sati.

Trgovine Kauflanda bit će zatvorene za Uskrs, a na Uskrsni ponedjeljak radit će skraćeno, odnosno od 8 do 17 sati.

Isto je i s trgovinama Plodina, čija će prodajna mjesta raditi samo na Uskršnji ponedjeljak, ali do 17 sati.

Prodavaonice Tommy neće raditi za Uskrs ni na Uskrsni ponedjeljak, isto kao i KTC.

Arena Centar na Uskrs ne radi, na Uskrsni ponedjeljak rade trgovine izuzete iz zabrane ograničenja rada. Mueller na Uskrs ne radi, a na Uskrsni ponedjeljak radi od 8 do 14 sati, piše 24sata.

Komentari