Uskoro odluka o istražnom zatvoru za dvojicu uhićenih iz špalira smrti na Ovčari

Davor Javorovic/PIXSELL

Dvojicu muškaraca u srijedu uhićenih u Negoslavcima policija je prijavila za ratni zločin, a sumnjiče ih da su kao pripadnici srpskih paravojnih snaga 20. studenoga 1991. sudjelovali u tzv. špaliru smrti na Ovčari kroz koji su prolazili zarobljenici iz okupiranog Vukovara.

Danas će biti objavljeno idu li u istražni zatvor

Ravnateljstvo policije u četvrtak je izvijestilo da su dvojica hrvatskih državljana rođeni 1948. i 1963. godine uhićeni u akciji koju je uz policiju provelo osječko Županijsko državno odvjetništvo i Sigurnosno-obavještajna agencija.

Sumnja se da su prvoosumnjičeni, tada 43-godišnjak i drugoosumnjičeni koji je imao 28 godina, kao pripadnici paravojnih formacija tzv. SAO Krajine 20. studenog 1991. na prostoru poljoprivrednog dobra Ovčara, kod Vukovara, “zajedno s više osoba grubo fizički zlostavljali veći broj osoba koje su u statusu zarobljenika dovezene iz bolnice u Vukovaru”.



Za dvojicu osumnjičenih se sumnja da su tog dana u poslijepodnevnim satima, ispred hangara na Ovčari, bili među pripadnicima koji su formirali tzv. špalir kroz koji su zarobljenici morali proći, a “sve sa ciljem odmazde i tjelesnog kažnjavanja zarobljenih i zatočenih pripadnika Hrvatske vojske/Zbora narodne garde, redarstvenika MUP-a i drugih dragovoljaca pripadnika Hrvatskih oružanih snaga te manji broj civila”.

Komentari