USKORO ODLUKA Milanović bi danas ili sutra trebao objaviti kada idemo na izbore

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Zoran Milanović, kako N1 neslužbeno doznaje, danas ili sutra trebao bi objaviti datum izbora.

Izbori se moraju održati u roku od 30 do 60 dana od ponedjeljka, kad je raspušten Sabor, što znači da bi posljednji rok za izbore bio 12. srpnja, a najraniji 21. lipnja.

Milanović je 15. svibnja tijekom posjeta Sloveniji rekao kako je razgovarao s premijerom prije nego što je javnost izvijestio o namjeri raspuštanja Sabora.

“Razgovarat ću još i s predstavnikom druge velike grupacije i donijeti odluku u uskim okvirima koje zakon ostavlja o raspisivanju izbora, datumu stupanja na snagu jer se njime određuje vrijeme trajanja kampanje…”, rekao je Milanović.



Državno izborno povjerenstvo (DIP) još ne želi davati službene informacije o provedbi parlamentarnih izbora dok predsjednik Republike Zoran Milanović ne objavi njihov datum.

Ipak, Hina neslužbeno u utorak doznaje da se konzultiraju s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo (HZJZ) kako bi mogli odgovoriti na izazove epidemije koronavirusa i poduzeti mjere zaštite za sudionike, birače i osobe koji će izbore provoditi.sta moraju DIP-u prispjeti u roku od 14 dana od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora, piše N1.

Komentari