USKOK priveo načelnika Škabrnje, razlozi još nisu poznati

Luka Gerlanc / CROPIX

USKOK je u srijedu ponovno priveo načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara, potvrdio je glasnogovornik USKOK-a Sergej Abramov.

“Još uvijek ne možemo ništa reći o razlozima privođenja, u toku dana znat će se više i javnost ćemo izvijestiti priopćenjem”, kazao je Abramov.

Uskok je, kako je priopćeno u lipnju prošle godine, podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje sumnjiče za zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Na taj su način, prema tvrdnjama tužiteljstva, oštetili općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900.000 kuna.

Bubnjara je USKOKoptužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima.No, tužiteljstvo tvrdi da su to bila privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u općini. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni općinskom karticom. Riječ je o ukupno 65.000 kuna.

Drugom točkom tereti ga se da je od lipnja 2013. do rujna 2017. oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužnici, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom općine i virmanima s općinskog računa podizao novac koji je koristio za svoje potrebe.

Osim toga, poslovnom karticom općine u više je navrata platio privatne troškove u ugostiteljskim objektima, trgovinama, na benzinskim postajama…

Bubnjarova nekadašnja zamjenica Kristina Erlić također se tereti da je s računa općine Škabrnja od siječnja 2015. do siječnja 2017. višekratno virmanima podigla novac, oko 172.000 kuna, koji je koristila za osobne potrebe.

Komentari