USKOK POKUCAO NA JOŠ JEDNA VRATA: Ovog puta pod povećalom je načelnik Murtera Toni Turčinov

Niksa Stipanicev/Cropix

Djelatnici USKOK-a stigli su u srijedu u općinu Murter-Kornati kako bi provjerili dokumentaciju načelnika Tonija Turčinova zbog nenamjenskog trošenja općinske kartice u austrijskom bordelu.

Podsjetimo, načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom je karticom 2019. plaćao usluge u austrijskom bordelu u Klagenfurtu.

Turčinov je triput upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1560 eura proračunskog novca. Dva su računa od 600 eura te jedan od 360 eura, a klub o kojem se radi bio je legalni bordel kojemu je na službenim stranicama pisalo da pruža erotično iskustvo s non-stop show programom. Bordel više ne radi.

Načelnik Turčinov nije poreknuo da je bio u bordelu, no kao opravdanje za korištenje općinske kartice rekao je da je riječ o slučajnosti. Kako kaže, htio je platiti privatnom karticom, ali je pogreškom iz novčanika izvadio službenu.



Pravdao se da je novac vratio plaćajući trošak smještaja delegacije koja je u Austriji bila kako bi promicala Murter i Kornate, no ispostavilo se kasnije da ni hotel takve račune ne izdaje.

 

Komentari