USKOK pokrenuo istragu protiv krijumčara duhana i marihuane

Foto: Vlado Kos / CROPIX/ilustracija

Uskok je temeljem policijske prijave pokrenuo istragu protiv 14-člane skupine koju sumnjiči za krijumčarenje osam tona duhana te preko tri kilograma marihuane.

Tužiteljstvo sumnja da je osnivač skupine od kraja 2019. do srpnja ove godine u Požegi i drugim mjestima u Hrvatskoj, “okupio i povezao u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave, skladištenja, rezanja, prijevoza, skrivanja i daljnje prodaje velikih količina duhana neoznačenog duhanskim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske i bez ovlaštenja za tu djelatnost”.

Tako je krajem 2019. zbog preprodaje nabavio najmanje osam tona duhana u listu te je s trojicom članova dogovorio njegovo skladištenje. Zatim je za prijevoz i rezanje duhana te primanje narudžbi od kupaca, nuđenje na prodaju i isporuku kupcima angažirao drugu trojicu.

Oni su s osumnjičenim preprodavačima duhana i drugima “dogovarali kontinuiranu isporuku velikih količina rezanog duhana po cijeni od najmanje 80 kuna po kilogramu, koji su dalje preprodavali na ilegalnom tržištu”, izvijestio je Uskok.



Istražitelji sumnjaju da je krijumčarenjem duhana proračun oštećen za najmanje 6,4 milijuna kuna.

Osim toga Uskok sumnja da je četvrtookrivljeni od početka 2020. do 6. svibnja radi prodaje od nepoznate osobe nabavio najmanje 3354 grama marihuane koju je sakrio u nenastanjenoj kući u Brestovcu i potom angažirao sedmoosumnjičenog za daljnju prodaju droge.

Komentari