USKOK: Osječki policajac iz postaje ukrao spis dilera, snimku ispitivanja i zaplijenjeni novac

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

USKOK je osumnjičio 26-godišnjega osječkoga policajca da je iz postaje u Osijeku ukrao spis protiv jednoga osumnjičenoga dilera droge, uključujući i snimku ispitivanja. USKOK sumnja da je to učinio da bi spriječio njegovo kazneno gonjenje.

Uzeo je i novac u iznosu od 1160 kuna zaplijenjen dileru, a nije uzeo jedino marihunu koju je sukladno zakonu dostavio Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. USKOK ga je osumnjičio zbog zloporabe položaja i ovlasti.

“Osnovano se sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od 22. veljače do 9. prosinca 2019., kao policijski službenik I. policijske postaje Osijek, prilikom kriminalističkog istraživanja nad jednim osumnjičenikom zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, nakon obavljene pretrage doma i drugih prostorija, privremenog oduzimanja materije nalik na drogu marihuanu, drobilice, precizne vage i 1160,00 kuna od tog osumnjičenika te nakon provedene dokazne radnje audiovizualnog ispitivanja osumnjičenika, preuzeo privremeno oduzete predmete i sva službena pismena proizašla iz postupanja prema osumnjičeniku.

Potom je Centru za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić dostavio na čuvanje privremeno oduzetu materiju nalik na drogu marihuanu i drobilicu dok je, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, privremeno oduzeti novac u iznosu od 1160,00 kuna zadržao za sebe.



Također je cjelokupni kazneni predmet sa svim službenim pismenima i dokumentacijom o provedenim dokaznim radnjama te CD/DVD medijem ispitivanja odnio iz službenih prostorija I. policijske postaje Osijek znajući da je time onemogućio podnošenje kaznene prijave protiv osumnjičenika i njegovo daljnje procesuiranje za počinjenje kaznenog djela”, naveo je USKOK u svojemu priopćenju.

Policijac nije pritvoren, već će se braniti sa slobode.

Komentari