USKOK istražuje javnu nabavu u Ministarstvu zdravstva; Beroš: Oni su izuzeli određenu dokumentaciju koja se odnosi i za period prije mog mandata

Vili Beroš/Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera rekao je kako je preko platforme CijepiSe prijavljeno više od 200.00 osoba, od kojih je cijepljeno 45.000.

Dodao je da druge službe imaju narudžbe putem liječnika obiteljske medicine.

Na upit novinara je li razgovarao s USKOK-om zbog oko problema s platformom CijepiSe, Vili Beroš je rekao da je riječ je o radnjama koje su dobrodošle jer će sve rasvijetlili.

“Oni su izuzeli određenu dokumentaciju koja se odnosi i za period prije mog mandata i za period mog mandata. Određene stručne službe su napravile svoj posao, zadatak ministra nije miješati se u rad tih službi, ali, naravno, jest odgovarati za zakonitost”, rekao je ministar.



Dodao je kako vjerujem da je sve provedeno sukladno zakonu.

“Vjerujem da neće biti problema što se toga tiče. Ja još nisam razgovarao s istražiteljima. Stojim im na raspolaganju. Osim platforme, izuzeli su i dokumente za e-bolnice. Nemam nikakvih problema da se sve provjeri. Vjerujem da je sve bilo po propisima”, rekao je Beroš.

Komentari