Urša Raukar: Sve što imam stekla sam nasljedstvom i denacionalizacijom, moj prapradjed je bio Ivan Kukuljević Sakcinski

Buru u javnosti izazvala je objava imovinske kartice nekadašnje glumice, a sadašnje saborske zastupnice političke platforme Možemo! Urše Raukar Gamulin. Naime, ona je navela kako je vlasnica brojnih nekretnina, a u nekima je suvlasnica. U četvrtak je za Index objasnila od kuda joj te nekretnine te da ih je stekla “nasljedstvom i denacionalizacijom”. Ne bi to bilo čudno da nije svojevremeno izjavila za N1 kako “njezini roditelji nisu bogati”.  

U četvrtak je već promijenila mišljenje te proizlazi da Urša Raukar Gamulin ipak potječe iz bogate obitelji. Naime, ona je, kako je istaknula nasljednica Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji je prije 178 godina u Hrvatskom saboru održao prvi govor na hrvatskom jeziku. On je njezin prapradjed.

Urša Raukar Gamulin je za Index izjavila kako je “imovinu koju ima, njezina obitelj godinama stjecala svojim radom”.

“Sve što imam stekla sam nasljedstvom i u denacionalizaciji. Sva imovina moje obitelji je stečena do Drugog svjetskog rata. Imovina je plod rada nekoliko generacija moje obitelji”, istaknula je.



Na upit je li očekivala toliki interes javnosti vezan uz objavu njezine imovinske kartice, odgovorila je kako je “mislila da će biti interes javnosti, ali ne toliki jer tu nema priče”.

“Sve što imam navela sam u imovinskoj kartici, a u želji da ne podcijenim nekretnine, možda sam neke stvari i precijenila. Prečesto sam čitala komentare na imovinske kartice gdje su bile navedene niže cijene, pa bi ljudi komentirali – ako to toliko košta, budem i ja kupio. Zato sam, eto, možda neke stvari i precijenila”, naglasila je Urša Raukar Gamulin.

Dodala je da je u imovinsku karticu napisala okvirne cijene nekretnina do kojih je došla razgovorom sa stručnjacima za nekretnine.

“Kontaktirala sam agencije za nekretnine, a razgovarala sam i s jednim ovlaštenim procjeniteljem nekretnina. Doznala sam koje bi bile okvirne cijene i pošteno sam sve napisala u svojoj imovinskoj kartici”, zaključila je Urša Raukar Gamulin za Index.

Komentari