Ured predsjednika: Milanović je izrazio spremnost da se odmah cijepi, ali plan Vlade u ovom trenutku ne predviđa cijepljenje državnih dužnosnika

Predsjednik Zoran Milanovic Photo: Marko Dimic/PIXSELL

U Hrvatskoj je započelo cijepljenje protiv koronavirusa. Prva u Hrvatskoj cijepljena je štićenica Doma za starije i nemoćne na zagrebačkoj Trešnjevci.

S obzirom na važnost početka cijepljenja, N1 je upitao Ured predsjednika Zorana Milanovića je li predsjednik dobio poziv da sudjeluje na cijepljenju i da se cijepi.

“Predsjednik Milanović smatra kako je cijepljenje protiv koronavirusa važno jer iskustva cijepljenja u prošlosti pokazuju da je cjepivo spasilo milijune života. Uvjeren je da će se cijepiti većina ljudi, pogotovo oni koji su ranjivi i najviše izloženi.

Uoči današnjeg početka cijepljenja u Hrvatskoj, Ured PRH kontaktirao je jučer Vladu RH i ponovio spremnost predsjednika Milanovića da se odmah cijepi kako bi na isto potaknuo i druge.



Budući da ne raspolaže cjepivom, a plan Vlade RH u ovom trenutku ne predviđa cijepljenje državnih dužnosnika, predsjednik Milanović će se cijepiti kada to bude moguće”, stoji u odgovoru s Pantovčaka za N1 televiziju.

Komentari