Uputa u jednoj ambulanti: Ne donosite nam kolače i bombonijere, na dijeti smo

Slobodna Dalmacija

“Poštovani pacijenti, razumijemo vašu zahvalnost, ali ljubazno vas molimo da nam ne donosite nikakve čokolade, kolače ni bombonijere. Niti išta drugo, da se razumijemo. Na dijeti smo”.

Stoji to na natpisu uredno zalijepljenom na vrata jedne od ukupno dvije ordinacije opće medicine ambulante u Šestanovcu koja je ubrzo nakon objave na FB stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, postala viralni hit.

Pisane upute svojim pacijentima tek je jedna od noviteta koju je prije nešto više od godinu dana sa sobom donio tridesetdvogodišnji splitski liječnik dr. Nikša Mitrović, javnosti poznat od prije nekoliko mjeseci kada se zahvalio na specijalizaciji i došao raditi na upražnjeno mjesto u šestanovačku ambulantu.


“Doći u doktora, a ne donijeti kesicu, kod nas je isto kao otići u Rim, a ne vidjeti Papu. Ovakav način ophođenja liječnika i pacijenta očito je ukorijenjena praksa u našem narodu i općenito na Balkanu. Odlučio sam tome stati na kraj na način koji ste i vidjeli. Mislim da ćemo mi svojim radom zavrijediti plaću koliku-toliku, ali ćemo je dobiti”, rekao je Mitrović.

“Ovo što sam rekao, skoro pa svakim danom objašnjavam i svojim pacijentima. Svrsishodnije bi bilo da smo u mogućnosti sve darove promijeniti u novac, pa za ordinaciju kupiti neki potreban aparat što je mnogo važnije za naš rad”, kratko je prokomentirao za Slobodnu Dalmaciju razloge postavljanja natpisa na vrata svoje ordinacije dr. Nikša Mitrović.

 

Komentari