UPOZORENJE HAK-a: Na autocesti A4 između čvorova Varaždin i Varaždinske toplice te na autocesti A6 kod čvora Vrata prijeti opasnost od naleta na životinju

Twitter

Približava se vikend i već u četvrtak se hrvatski građani spremaju na godišnji odmor. Iz Hrvatskog autokluba (HAK) upozoravaju na opasnosti na cesti. Naime, na autocesti A4 Goričan-Zagreb između čvorova Varaždin i Varaždinske toplice i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrata prijeti opasnost od naleta na životinju, objavio je HAK. 

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene puše jak vjetar i zbog toga je zabranjen promet autobusima na kat, vozilima s kamp-prikolicama i motociklima (I. skupina vozila).

Pojačan je promet na gradskim cestama, obilaznicama, te pojedinim graničnim prijelazima.

Iz HAK-a upozoravaju kako je u vrijeme pojačanog prometa moguća vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.


U noći s četvrtka na petak 22./23. srpnja od 21 do 5 sati zbog radova zatvara se županijska cesta kroz naselje Plano na području Trogira. Obilazak: od raskrižja Plano (Trogir)- DC8- DC58 Seget- raskrižje DC58 i ŽC6112 Prapatnica-ŽC6112 raskrižje Prgomet-za A1 i obratno.

U četvrtak, 22. srpnja od 9 do 17 sati zatvara se državna cesta DC512 Makarska-Ravča od Višnjice do naselja Kljenak. Obilazak: Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62), te državnom cestom D62, Kozica- Ravča i obratno.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Što se tiče pomorskog prometa, za sada nema poteškoća. No, za 2. kolovoza odgađa se početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar – Ancona.

Komentari