UPOZORENJE HAK-a: Kolona vozila na čvoru Lučko duga oko pet kilometara, srna uočena na autocesti A4

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Iako su se mnogi ljudi vratili s godišnjeg odmora, čini se da je turistička sezona i dalje u punom jeku.

Naime, u ponedjeljak je na zagrebačkoj obilaznici kolona vozila na čvoru Lučko od čvora Jankomir u smjeru NP Lučko duga oko pet kilometara.

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika, objavio je Hrvatski auto-klub (HAK).

Iz HAK-a upozoravaju vozače kako je uočena srna na autocesti A4 Goričan-Zagreb između 51. i 52. kilometara. Mole vozače za oprez.



S obzirom da je vedro vrijeme, uvjeti su povoljni za vožnju u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost ponegdje u unutrašnjosti.

Moguća čekanja u putničkom i teretnom prometu

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

Što se tiče pomorskog prometa, sve linije plove redovito, ali zbog već gustoće prometa moguća su čekanja u trajektnim lukama i pristaništima.

No, zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Komentari