UPALJEN CRVENI ALARM Snažni i olujni vjetrovi; Javljaju se i problemi u prometu

Marko Todorov / CROPIX

Hrvatsku je u srijedu zahvatila kiša, a mjestimice se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

Upaljen je crveni meteoalarm za područje Kvarnera i područje ispod Velebita. Udari vjetra su snažni i olujni, zbog čega dolazi i do problema u prometu. Za ostatak zemlje na snazi je žuti alarm.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.



Oblačno, uz kišu

Umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a osobito u Dalmaciji i lokalne pljuskove i grmljavinu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Obilne oborine moguće su u gorskim krajevima te u Posavini. Od sredine dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje, najprije na zapadu i sjeveru zemlje.

Vjetar umjeren, povremeno i jak sjeveroistočni, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će se umjerena do jaka bura, na udare olujna, podno Velebita i orkanska proširiti na veći dio Jadrana.

Srijeda: Promjenljivo, lokalno jači pljuskovi, jaka bura

Najviša temperatura uglavnom između 17 i 22, na Jadranu od 21 do 25 Celzijevih stupnjeva.

A6 od Delnica do Kikovice otvorena samo za osobna vozila

Zbog jakog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila, a obilazak za ostala vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3), izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj i Karlobag -Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Komentari