UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HNS-U Vrdoljak: Došlo je vrijeme da novo vodstvo, s novom energijom i vizijom preuzme HNS

Dragan Matic / CROPIX

Predsjedništvo HNS-a na sjednici u petak donijelo je odluku o pokretanju kandidacijskog postupka za unutarstranačke izbore u HNS-u. U skladu sa Statutom HNS-a i Pravilnikom o kandidiranju i izborima za tijela HNS-a, svaki član može istaknuti kandidaturu za neku od vodećih funkcija sve do 72 sata prije održavanja Sabora HNS-a, koji će se održati 19. travnja.

„Došlo je vrijeme da novo vodstvo, s novom energijom i novom vizijom preuzme HNS, vodstvo koje će razmišljati o tome gdje će Hrvatska biti 2030. i dalje. Osobno bih volio da bude što više kandidata. Očekujem i veliki odaziv stranačkih kolegica na najviše funkcije u stranci jer sudjelovanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima, uključujući i participaciju u procesima političkog odlučivanja i pristupu moći, temelj su razvoja društva. Očekujem da će novo vodstvo nastaviti ni lijevo, ni desno – samo naprijed“, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Proces unutarstranačkih izbora u HNS-u započeo je odlukom Središnjeg odbora HNS-a na sjednici održanoj 21. rujna 2019. godine i podrazumijeva održavanje skupština u podružnicama, županijskim organizacijama te regionalnim savezima stranke. Na Saboru HNS-a biraju se novi predsjednik/ca HNS-a, zamjenik/ca predsjednika/ce HNS-a, potpredsjednici/ce te članovi/ce Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za Statut.

Predviđene su četiri mogućnosti kandidiranja: osiguravanjem potpore Središnjeg odbora HNS-a ili Predsjedništva HNS-a, ili dva regionalna saveza, ili šest županijskih organizacija, ili najmanje 10 posto delegata na Saboru.



Komentari