UNICEF je osigurao 100 tableta i 500 SIM kartica za djecu iz ranjivih skupina

Unicef

Unicef je, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i partnerima, osigurao nabavu tableta i SIM kartica za ranjive skupine djece kako bi podupro njihovo školovanje u okolnostima pandemije koronavirusa.

Zahvaljujući potpori Arena centra, osigurano je 100 tableta vrijednih 120.000 kuna za djecu romske nacionalne manjine koja nemaju opremu za sudjelovanje u nastavi na daljinu u Sisačko-moslavačkoj, Koprivničko-križevačkoj, Brodsko-posavskoj i Međimurskoj županiji, priopćio je Unicef.

Uz potporu Tele2, osigurano je 500 SIM kartica s 22 GB internetskog prometa na mjesec za djecu koja nemaju pristup internetu iz 52 škole diljem Hrvatske dok traje nastava na daljinu.

Predstojnica Ureda Unicefa za Hrvatsku Regina M. Castillo izjavila je kako je iznimno važno da kao društvo, i u kriznim vremenima, pripazimo da svako dijete dobije jednaku priliku.



Zahvalila je partnerima koji su pomogli osigurati tablet računala i SIM kartice za djecu koja ne bi imala mogućnost sudjelovanja u nastavi na daljinu te dodala kako je donacija pokazatelj kako zajedno možemo napraviti promjene nabolje u životu djece kojima je potrebna dodatna potpora.

Uz nabavu opreme za praćenje nastave, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Unicef provodi i druge aktivnosti potpore obrazovanju u Hrvatskoj u okolnostima pandemije koronavirusa, među kojima su: priprema smjernica, edukativnih sadržaja i preporuka za roditelje, djecu i nastavnike, uključujući i one za prepoznavanje dezinformacija, razvijanje medijske pismenosti i osiguravanje sigurnog okruženja za djecu na internetu.

Tu si i preporuke za prilagodbu programa za djecu s teškoćama u razvoju, priprema videopredavanja o medijskoj pismenosti za službene platforme školovanja na daljinu, uključujući i prvo predavanje o medijskoj pismenosti za drugi razred osnovne škole na HRT-ovoj “Školi na Trećem“, uz sudjelovanje Unicefove ambasadorice Mirne Medaković Stepinac.

Osigurali su i materijale za učenje za djecu predškolske dobi koja odrastaju u teškim socioekonomskim uvjetima, a nabavili su i IT opremu za nadogradnju funkcionalnosti CARNET-ova servera kako bi mogao prihvatiti povećan promet zbog prebacivanja nastave online.

Unicef u sklopu nacionalne kampanje “Zajedno protiv koronavirusa” s donatorima osigurava pomoć za najranjiviju djecu i obitelji u Hrvatskoj, a donacijom Unicefu može se poduprijeti: unaprjeđenje školovanja na daljinu, pružanje psihosocijalne pomoći za najranjiviju djecu i njihove obitelji, nabavu respiratora, koncentratora kisika i druge prioritetne medicinske opreme, nabavu zaštitne opreme za zdravstvene radnike i druge stručnjake koji pomažu djeci i obiteljima, nabavu sredstava za dezinfekciju i higijenskih potrepština, zaštitu djece od nasilja na internetu te negativnih utjecaja dezinformacija i lažnih vijesti.

Donirati se može na internetskoj stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ i uplatom na Unicefov račun HR1723600001501092524

Komentari