Unatoč važnom blagdau HZJZ pozva necijepljenje i rizične skupine da za Gospu ostanu doma

Blagdan Velike Gospe značajan je u državi sa preko 80 posto katolika te se održava u gotovo svim krajevima lijepe naše. No u HZJZ-u pozivaju necijepljenje i one iz rizične skupine da ostanu doma.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirali su kakav bi trebao biti epidemiološki okvir tijekom obilježavanja blagdana Velike Gospe, na upit RTL-a.

Kazali su da ih lokalni stožeri nisu tražili izradu nikakvog posebnog epidemiološkog okvira za Veliku Gospu te da je on potreban ako će biti okupljanja iznad 1000 ljudi, bez obzira na covid potvrde.

Poručuju kako je necijepljenima, starijima i rizičnima najbolje ostati doma, a onima s covid potvrdama svejedno preporučuju da na procesijama i misi svejedno nose maske.



Podsjetimo, Vili Beroš je danas na pitanje jesu li se vladajući ponašali isto na otvorenju Pelješkog mosta ili kada su premijer Andrej Plenković i ministri na misi bili bez maski, također u Sinju, kazao je kako su svi imali covid potvrde. No, ako se pita HZJZ, maske su trebali nositi.

Komentari