Unatoč upozorenju iz Središnjice ‘HONG-ovci’ nastavljaju s prijavama; Ovog puta na meti je Plenkovićev izbor za predsjednika zagrebačkog HDZ-a

HDZ

Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a poslalo je priopćenje svojim članovima i članicama u kojima ih upozorava na aktivnosti “Inicijative HONG”. U priopćenju se navodi kako je postupanje te inicijative potpuno izvan okvira Statuta HDZ-a i nema nikakve veze sa strankom.

IZ HDZ-a se oglasili oko ‘Inicijative HONG’: To nema nikakve veze sa strankom

Podsjetimo, Hadezeovci su odlučili napraviti svoj mali unutarstranački ‘Gong’, koji će se zvati HONG – (Hadezeovci organizirano nadgledaju glasovanje). Na njihovoj web stranici osvanula je inicijativa kojom se želi potaknuti izlazak na izbore što većeg broja članova 15. ožujka.



“Jedan je HDZ! Ne dopustite nikome da nas dijeli, da nam uskraćuje naša članska prava ili da nam priječi iznošenje vlastitoga slobodnog mišljenja!” između ostaloga stoji u inicijativi.

Hadezeovci se organiziraju kako bi organizirano nadgledali unutarstranačke izbore

Unatoč tome što su iz središnjice HDZ obavijestili članove i javnost kako je postupanje tzv. ‘Inicijative HONG’ potpuno izvan okvira Statuta HDZ-a i nema apsolutno nikakve veze s Hrvatskom demokratskom zajednicom aktivisti inicijative, s obzirom na trenutno stanje u toj stranci i dalje anonimni, nastavljaju svoju borbu za demokratičnijim izborima u toj stranci.

Tako su prijavili OGČ HDZ Gornji grad – Medveščak koji je očito stao na stranu Andreja Plenkovića i tako grubo krši Pravila izborne promidžbe za unutarstranačke izbore, u kojima je člankom 9. propisano: “Kandidati za potrebe izbone promidžbe ne mogu koristiti službene mrežne stranice stranke, kako www.hdz.hr tako ni mrežne stranice svih ostalih organizacija HDZ-a, stranice na društvenim mrežama ili aplikaciju HDZ-a”.

Podsjetimo, u toj organizaciji predsjednik je Mislav Herman, zastupnik u gradskoj skupštini, često spominjani Plenkovićev izbor za predsjednika zagrebačkog HDZ-a.

Komentari