Unatoč narančastoj koronakarti, odlična turistička sezona u Zadarskoj županiji, ministrica i župan pozivaju na oprez

Unatoč koronakrizi, Zadarska županija u turizmu bilježi odlične rezultate. Njima su se u turističkom naselju Zaton pohvalili župan Božidar Longin i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prema broju noćenja Zadarska je županija ispred svih ostalih. Dobri turistički rezultati ostvareni su u svim gradovima i mjestima duž obale, piše HRT.

“Zašto gosti biraju našu županiju? Zato jer se tu osjećaju sigurno, a sigurnost je na prvom mjestu”, rekao je Božidar Longin, zadarski župan.

Pokazali smo da se znamo nositi s kriznim situacijama, naglašava župan, i ističe iznimnu suradnju stožera, turističkog sektora i ostalih u lancu zbog kojih se epidemiološka slika popravlja.



Županija više nije u crvenom

“Zadarska županija je u narančastom, više nije u crvenom, što će izuzetno utjecati na dolazak gostiju pogotovo s njemačkog tržišta jer krajem sedmog mjeseca počinju bavarski praznici”, objasnila je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Nautički turizam u odnosu na prošlu godinu bilježi povećanje od oko 80 posto, kampovi 50, a broj dolazaka već je sada veći za 40 posto. Promet u zadarskoj Zračnoj luci u stalnom je porastu.

“Tijekom srpnja ostavili smo 80 posto rekordne 2019., s tim da je druga polovica srpnja bila i jača”, izjavio je Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar.

Hrvatska je trenutačno na 56 posto dolazaka i 65 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. Podaci su to koji turističkim djelatnicima ulijevaju optimizam.

“Najave za kolovoz su jako dobre, ali i za rujan i za listopad, zato pozivam sve da budemo odgovorni pogotovo u našim priobalnim županijama i možemo imati dobru turističku sezonu”, rekla je ministrica Brnjac.

Komentari