Umro je muškarac koji je prošli tjedan nakon uhićenja završio u bolnici

Damir Krajac /ilustracija

U bolnici Sveti Duh u Zagrebu preminuo je 36-godišnji M.Š.R. kojem je prošle srijede pozlilo prilikom uhićenja i pretresa obiteljske kuće.

Nakon njegova uhićenja, koje je policija provela u sklopu velike akcije hvatanja dilera drogom, pojavila se informacija da je 36-godišnjaku naglo pozlilo jer je progutao drogu. No, njegova majka i danas tvrdi da to nije točno jer je, kako kaže, donirala njegove organe i “svi su zdravi što ne bi bili da je progutao drogu”.

Kontaktirali smo Policijsku upravu zagrebačku, gdje nam kažu kako zasad ne mogu dati nove informacije o tom slučaju. Neslužbeno, pak, doznajemo da se medicinski nalazi o smrti 36-godišnjaka u policiji tek očekuju.

Problematično uhićenje

Podsjetimo, prema ranijem priopćenju policije prilikom uhićenja 36-godišnjaka primijenjena je fizička prisila, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje, kako ne bi pobjegao. Uhićenik se na ništa, tvrdili su u policiji, nije žalio, ali mu je deset minuta kasnije pozlilo.


“Nakon što je policijski službenik započeo reanimaciju, dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći pružena mu je liječnička pomoć te je prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi utvrđivanja svih okolnosti tog događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije”, priopćili su tada iz policije.

‘Mislim da ih je ukupno osam donirano’

Majka 36-godišnjaka tada se žalila da su policajci postupali grubo te da njenom sinu nisu dali da diše i da su prekoračili svoje ovlasti. Danas je, pak, za Jutarnji list ispričala da su liječnici njenog sina jučer skinuli s aparata te da je potpisala dokumente za donaciju organa.

“Mislim da ih je ukupno osam donirano. Kako proživljavam sve ovo? Mirim se s činjenicom da je moj sin morao umrijeti da se spase drugi ljudski životi. Idući tjedan u utorak u 14 sati ispratit ću ga na posljednje počivalište na zaprešićkom groblju, a sada sam u fazi traženja njegove fotografije za osmrtnicu, organizacije sprovoda, pronalasku duševnog mira. Njegovi dokumenti su na policiji, nemam ništa i izvan sebe sam”, rekla je, prenosi 24 sata.

Komentari