Umirovljenici iz splitskog Doma ipak idu u makarsku Biokovku

Iz medicinskih je razloga obustavljeno prebacivanje štićenika splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u karantenu Hotela Zagreb u Duilovu, nego će ih se prevesti u Bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj, doznaje se u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Kako je zapovjednik Stožera Luka Brčić u nedjelju rekao Hini, sve je već dogovoreno, a Biokovka je izabrana kao bolja solucija s obzirom da je tamo na raspolaganju zdravstveni kadar.

“U razgovoru s ravnateljem Doma i medicinskom službom, te epidemiolozima, a s obzirom da se radi o starijoj populaciji za njih će biti bolje prilagođena Biokovka tako da ćemo njih 54 tamo prebaciti u samoizolaciju. Transport će biti malo duži, ali Biokovka im je sasvim sigurno bolja solucija zbog tamošnjih uvjeta i prisustva zdravstvenog osoblja nego Duilovo”, izjavio je Brčić.

Rekao je da će svi ostali umirovljenici ostati u samoizolaciji u Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici i to ne samo u centralnom dijelu doma već i u apartmanskom naselju jer je bit da u jednoj sobi bude jedna osoba kako bi se spriječila mogućnost širenja zaraze.



Na pitanje kojih 54 štićenika će biti prebačeno u Biokovku Brčić je rekao da će o tome odlučiti epidemiolozi i zdravstveno osoblje nakon što pregledaju svakog ponaosob i donesu procjenu o njihovom stanju.

“Zasigurno je da će oni teško pokretni ostati u samoizolaciji u Domu. Prebacivanje štićenika iz Doma u Biokovku započet će danas. Prebacivat će se kolima Hitne medicinske pomoći, a sada je teško procijeniti koliko će to dana potrajati. Nadam se da neće dugo”, rekao je za Hinu Brčić.

VIDEO Počela evakuacija 150 korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici

Komentari