Ukrajinski predsjednik pozvao Ukrajince na zajedništvo i nastavak borbe

Foto: Facebook

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je svoje sunarodnjake da se drže zajedno i bore uoči Dana neovisnosti kada će se napuniti šest mjeseci od početka ruske invazije na tu zemlju.

– Za ukrajinsku se pobjedu moramo boriti, još je mnogo posla, moramo se držati zajedno i izdržati puno, nevjerojatno puno boli, rekao je u video obraćanju koji je objavljen u subotu navečer.

Ukrajina sljedeći tjedan, 24. kolovoza, obilježava Dan neovisnosti, a taj datum označava i punih šest mjeseci od početka ruske invazije. Zelenski je upozorio kako bi ruske snage mogle iskoristiti taj dan za posebno brutalne napade.

– Takav je naš neprijatelj, rekao je te se osvrnuo na ruski teror u Harkivu i Donbasu, koji su pod svakodnevnim ruskim napadom.



Poručio je i da očekuje posjete ukrajinskih partnera sljedeći tjedan, istaknuvši da je rat promijenio sve za Ukrajinu, Europu, ali i ostatak svijeta. Dodao je i da je ruski cilj poniziti zemlju, širiti strah i konflikt pa nitko ne bi trebao pokleknuti i pokazati slabost.

– To je razlog zbog kojega se držimo zajedno, pomažemo jedni drugima, gradimo ono što je uništeno i borimo se za naš narod, istaknuo je u obraćanju.

Komentari