UKRAJINA OŠTRO REAGIRALA NA IZAJVU PREDSJEDNIKA MILANOVIĆA: Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju izražava duboko razočaranje Milanovićevom izjavom

Ukrajina je oštro reagirala na jučerašnju izjavu predsjednika Zorana Milanovića o povlačenju hrvatskih vojnika u slučaju eskalacije sukoba te o svom članstvu u NATO-u.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju izražava duboko razočaranje Milanovićevom izjavom i navodi da je iskazao prijezir i nezahvalnost za pomoć koju su Ukrajinci pružili Hrvatskoj u njezinoj borbi za neovisnost.

“Izjave Zorana Milanovića retransliraju ruske propagandne narative, ne odgovaraju dosljednom službenom stajalištu Hrvatske u podršci suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti Ukrajine, nanose štetu bilateralnim odnosima i potkopavaju jedinstvo EU-a i NATO-a suočenih s aktualnim sigurnosnim prijetnjama u Europi. Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine zahtjeva javno opovrgavanje ovih uvredljivih izjava predsjednika Hrvatske i njihovo neponavljanje ubuduće” – priopćili su iz ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova.

 



Komentari