Ukrajina dronovima ponovno napala Krim, onesposobljena je polovica Crnomorske flote?

Foto: Screenshot/ Twitter

Stižu nova izvješća o situaciji na Krimu. Navodno je u subotu ujutro bespilotna letjelica (UAV) pala na sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju.

Administrator Sevastopolja kojeg je postavila Moskva Mihail Razvožajev objavio je na Telegramu da se na krov zgrade sjedišta srušio dron i da u napadu nije bilo žrtava.

Rusija je u petak izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza na područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini, ali i u samoj Rusiji na granici s Ukrajinom.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.



Ruske novinske agencije RIA i Tass su priopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se u petak na večer aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima. Na videosnimci koju je objavila ruska internetska stranica vidi se kako objekt koji nalikuje na projektil zemlja-zrak pogađa metu.

Noć prije na Krimu je zabilježeno više eksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote. Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta streljiva u pokrajini Belgorod, više od 100 km od teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga.

 

Komentari