Ujutro ponegdje snijeg, HAK upozorava na poledicu

Ilustracija Foto: Marko Dimic/PIXSELL

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz prolazno veću naoblaku, a ujutro ponegdje kratkotrajno može biti slabog snijega, dok će na Jadranu prevladavati sunčano, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će uz obalu puhati slaba i umjerena bura, a prema otvorenom moru i osobito u Dalmaciji zapuhat će zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 8 u unutrašnjosti te između 7 i 10 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima.

Poledica na cestama u unutrašnjosti i u priobalju

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u unutrašnjosti i u priobalju, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).



Od večeras u 20 sati do srijede ujutro u 6 sati bit će zatvorena autocesta A1 između čvorova Ploče i Vrgorac u smjeru Zagreba. Obilazak smjer Dubrovnik-Zagreb: DC8 (Ploče)-ŽC6276-DC62-ŽC6208-čvor Vrgorac (A1). Obilazak smjer GP Nova Sela (BiH)-Zagreb: GP Nova Sela (A10)-čvor Kula Norinska (A1)-DC62-ŽC6208-čvor Vrgorac (A1);

Od večeras u 21 sati do srijede ujutro u 6 sati bit će zatvorena riječka obilaznica između čvorova Diračje i Orehovica u smjeru GP Rupa. Obilazak je kroz Rijeku.

Vozi se otežano na prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zbog snijega i leda za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan, županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača i lokalna cesta LC 59133 Oltari (Ž5126) – Zavižan (NP »Sjeverni Velebit«) te LC59064 Bunić -Pećani.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Informacije Stožera Civilne zaštite RH vezano uz prijelaz GP u kontekstu koronakrize na internetskoj stranici

 

Komentari