Ujutro otišli na posao, a popodne se nisu mogli vrati: Holding nepostojećom regulacijom razbjesnio građane

Poznato je da s ljetom u Zagrebu dolaze i brojni radovi na prometnicama. A s time dolazi i prometni kolaps. Iako su dobili obavijest, građani zagrebačkih Gračana ostali zapanjeni kada se nakon posla nisu mogli vratiti kući. Naime, požalili su se jer nigdje nije postavljena regulacija prometa i obilazni pravci, koja je trebala reducirano voziti nije prometovala, kaže nam jedan od mještana.

“Ovo je još jedno ‘genijalno’ rješenje Zagrebačkog Holdinga u kojem, kako se čini nitko normalan nije niti ostao. Dakle obavijest koju smo dobili kaže kako će se zbog sanacije kolnika promet Gračanskom cestom odvijati uz posebnu prometnu regulaciju, obavijest ZET-a kaže kako će autobus 233 na liniji Mihaljevac – Markuševec prometovati redovitom trasom, ali uz reducirane polaske”, rekao nam je.

I sve bi bilo u redu, kaže, da su prometnu regulaciju, kao što su rekli, postavili.

“Ne postoji niti jedna oznaka koja bi dala za naslutiti da postoji ikakva regulacija prometa, tri četvrtine asfalta Gračanske ceste je odstranjeno, policija stoji na sred Gračanske ulice kod ulice Gračec i iskreno ne znam što točno radi, promet ne usmjerava osim što zaustavlja automobile koji su se našli pred barikadom”, rekao nam je mještanin.



“Ljudi koji su jutros normalno svojim automobilima otišli na posao, danas popodne ne mogu do svojih kuća, ili mogu nakon natezanja s policijom koja ih na kraju propusti, pa se voze doslovno pola na ostatku asfalta, pola na razrovanoj cesti”, dodaje.

Dodatni problem stvara i zaobilazni put koji je zatvoren zbog radova na izgradnji žičare, pa mještani na kraju voze kroz gradilište kako bi se ‘dočepali’ Markuševačke ceste.

“A ona autobusna linija s ‘reduciranim polascima’ koje će voziti po redovitoj trasi… pogađate… ne postoji. Ako ste uspjeli shvatiti logiku ove najnovije prometne instalacije Zagrebačkog Holdinga, skidam vam kapu, jer nama koji živimo ovdje nije uspjelo”, zaključio je ljutiti mještanin Gračana.

Komentari