UHVAĆEN KOVIDIOT Administrator grupe na Facebooku u kojoj se pozivalo na kršenje samoizolacije kazneno je prijavljen

Ilustracija

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da je poticao na počinjenja kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, piše policija.

Policija je utvrdila da je 32-godišnjak posljednja tri dana na društvenoj mreži moderirao objave grupe “Izađimo na ulice i završimo s virusom”, koja je osnovana u cilju poticanja građana na nepoštovanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Osim što je moderirao objave, muškarac je pozivao i druge osobe u grupu kako bi ona brojala što više članova, u cilju stvaranja opće svijesti o potrebi kršenja odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Osumnjičenog se tereti i da je 30. ožujka oko 12.30 sati objavio poziv građanima na druženje na jednoj lokaciji na području Poreča, odnosno pozvao je građane na kršenje Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, čime bi nastala opasnost od povećanja širenja zarazne bolesti. Neslužbeno se doznaje da je grupa na društvenim mrežama pod nazivom “Izađimo na ulice i završimo s virusom” brojila više od dvije tisuće članova.

Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.Podsjetimo, prije dva dana pisali smo o ovoj grupi koja je iz dana u dan brojila sve više članova.

‘KAD KREĆEMO VILIJU POLOMITI NOGE?’ Strašno. Skupina građana tvrdi da smo zatvoreni zbog ‘obične gripe’ i zove na ulice

Komentari