Uhljeb uhljebio uhljeba: Bivši predsjednik mladeži HDZ-a na funkciju u gradskoj tvrtki postavio barjaktara sa svog vjenčanja!

Ivan Kotarac bio je predsjednik Mladeži HDZ-a u Makarskoj, a Krešimir Herceg bio je barjaktar na njegovu vjenčanju.

Prije dvije godine, Ivan Kotarac imenovan je direktorom Stambenoga gospodarstva Makarska, gradskom tvrtkom osnovanom 1998. godine za poslove održavanja i upravljanja stambenim zgradama. A kako tih zgrada kojima valja upravljati ima više od 350, tako je i laiku jasno da se on našao na odgovornoj funkciji. Takav posao, očekivano, traži i kvalitetne suradnike, ljude od najvećeg povjerenja, a Kotarac je posao prepustio upravo barjaktaru vlastitog vjenčanja. Odnosno, priključio se poslu Krešimir Herceg koji je u listopadu 2019. predvodio Kotarčeve svatove.

Što točno Herceg radi u “Stambenom”, odnosno kakva ga je sistematizacija dopala, nije poznato jer Kotarac još uvijek nije dao sve odgovore na upite Slobodne Dalmacije.

Na internetskim stranicama Stambenoga gospodarstva Makarska navodi se kako ta tvrtka ima šestero stalno zaposlenih djelatnika, a naglašava se i uspješna suradnja s kooperantima “koji predstavljaju dodatnu garanciju i kvalitetu profesionalno pruženih usluga.” Što predstavlja angažman direktorova barjaktara, nije navedeno.



Posao dobio bez natječaja

Kotarac je u međuvremenu ovom portalu rekao kako će dati odgovore u roku pet dana. Inače, prije dvije godine Kotarac je na ovu pozciju “Stambenog”  došao s referencijom dugogodišnjeg člana HDZ-a  koji se za direktorsku fotelju pripremao sjedeći u Nadzornom odboru te makarske tvrtke. Potvrdio je da je posao dobio bez natječaja, a prije tog je iznajmljivao ležajke za plažu. Gradonačelnik ga je sam imenovao. Petogodišnju diplomu je stekao na Veleučilištu “Baltazar” u Zaprešiću.

Još jedna zanimljivost: Tko je Ivana Kotarca zamijenio u Nadzornom odboru “Stambenog”? I tko je također odradio “šest, sedam sastanaka” prije nego što je dobio svoj prvi pravi posao? Upravo njegov barjaktar.

“Želim uvesti red”

U nastupnom intervjuu, onome od prije dvije zime, dok još nije imao barjaktara, Kotarac je najavio transparentnije poslovanje.

“U ‘Stambenom’ želim što prije uvesti red. Da sve funkcionira jedan kroz jedan. Da radimo korektno. Da se zgrade obnavljaju, fasade, parlafoni. Želim napraviti web stranicu tako da bi stanari jednim klikom mogli vidjeti stanje svoje zgrade. Modernizirat ću informatiku”, kazao je novinarki Andrei Topić. Objavio je i da je sam sebi smanjio plaću, iako nam nije baš najjasnije kako je to mogao učiniti kad prije “Stambenog” nigdje nije radio. Osim u HDZ-u, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari