Uhlir: Sve treba ići brzo i učinkovito, tipično inženjerski, kako je obnovljena i Gunja

Zeljko Uhlir/ Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Zagrebački HNS ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Kandidaturu je prije tjedan dana objavio Željko Uhlir, predsjednik gradske organizacije stranke.

Diplomirani inženjer građevinarstva, posljednja tri mandata radi kao državni je tajnik u Ministarstvu graditeljstva i angažiran je u procesu početaka obnove Zagreba nakon potresa.

Spora obnova Zagreba bio je glavni motiv Željku Uhliru da izađe kao kandidat na izbore za gradonačelnika Zagreba.

“Ne samo da grad Zagreb propada ovih 20 godina, grad stagnira u svakom svom smislu. Bilo u društvenim događanjima, razvojnim, infrastrukturnim pitanjima, gdje god se pogleda grad propada”, rekao je za HRT.



Ovo što se dogodilo s obnovom nakon potresa 22. ožujka u gradu Zagrebu prošle godine pokazalo je da se Gradska uprava uopće ne snalazi u ovakvim izvanrednim situacijama, kaže Uhlir.

“Gradska uprava i gradonačelnik Bandić se uopće nisu snašli i njihove prve izjave su bile skandalozne kada je gradonačelnik izjavio da su građani sami krivi što su im kuće popucale i stradale u potresu”, podsjeća Uhlir.

Dodaje kako su se svi zastupnici u Saboru složili da se ide dužim postupkom obnove, sporo i temeljito.

Uhlir kaže kako je njegov stav da treba ići brzo i učinkovito, tipično inženjerski, kako je obnovljena i Gunja gdje je, kaže, u 13 mjeseci dvije tisuće kuća i 40 zgrada javne namjene zajedno sa donošenjem zakona je bilo gotovo.

“Jedna stvar je državna razina, donošenje propisa, uhodavanje novih tijela, međutim Grad Zagreb sa svim svojim službama ne pomaže građanima”, zaključio je Željko Uhlir”Z, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba.

Komentari