Uhićena osoba osumnjičena za šverc oružja u aferi Municija

Osumnjičeni za šverc oružja 36-godišnji Mišel Pavlović, u subotu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske i bit će ispitan u državnom odvjetništvu.

Nakon ispitivanja u DORH-u, očekuje se privođenje sucu istrage, koji bi trebao odlučivati o eventualnom zadržavanju u istražnom zatvoru, ukoliko to predloži tužiteljstvo.

Kriminalistička istraga o krijumčarenju oružja u vojnoj zrakoplovnoj bazi Zemunik je završena. Slučaj je proslijeđen Državnom odvjetništvu, a prijavljeno je ukupno šestero ljudi, među kojima trojica pilota.

Pavlović je prvi put priveden 8. studenoga zbog sumnje da je inicirao i poticao šverc oružja, ali je nakon ispitivanja kod suca istrage pušten da se brani sa slobode. Ponovno je priveden u petak, 22. studenoga.


Pavlovića se dovodi u vezu sa švercom oružja u koji su, uz njega, bila uključena i trojica pilota te dva civila od 42 i 56 godina, a policija je podnijela prijave protiv sve šestorice.

Prema trenutnim neslužbenim informacijama ranije objavljenim u medijima, prijavljeni su vojni piloti bojnik Ivan Krizman, bojnik Zdenko Košutić i civili Mišel Pavlović, vlasnik Auto salona BMW iz Bibinja, Ivica Vlakić, bivši dogradonačelnik grada Zadra iz redova stranke MODES, Mladen Bencun, Boris Ercegović, vlasnik i direktor splitske tvrtke Aservo, koja se bavi trgovinom oružjem, streljivom, vojnom i policijskom opremom, koji je ujedno i vlasnik trgovine oružja “Magnum” te jedna osoba iz Zagreba.

Komentari