Uhićena i treća osoba zbog iznude u slučaju sa zvijezdom Krim tima i specijalcem

Bruno Konjevic / Cropix

Policija je u utorak, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, uhitila i treću osobu koja se dovodi u vezu s pokušajem iznude nad zaprešićkim poduzetnikom Marijom D. (48), a nakon što su za to djelo već kazneno prijavljeni bivši policajac i glumac iz TV serije ‘Krim tim 2’ Leon Lučić (48), te aktivni pripadnik MUP-ove antiterorističke jedinice Lučko, Andrija Vrhovac (35).

Jučer navečer policija je uz nalog istražnoga suca pretražila stan te treće osobe, a danas bi nad njom trebalo biti nastavljeno kriminalističko istraživanje. Za sada nije poznato tko je osumnjičenik, no spominjalo se da se radi o bivšemu vojniku. Također, nije poznato niti koja je bila njegova uloga u pokušaju iznude koji je prije skoro dva tjedna završio u krvavoj tučnjavi na nadvožnjaku autoceste A1 kod Draganića, kada je teško ozlijeđen Leon Lučić koji je navodno došao iznuditi novac zajedno sa specijalcem Vrhovcem.

Mario D., koji je zaprešićkoj policiji nekoliko dana ranije dojavio da ga nepoznata osoba iznuđuje, telefonski tražeći od njega 100.000 eura kako bi mu dao podatke o navodnoj istrazi protiv njega, na sastanak je otišao bez pratnje policije, te tvrdi da to nije njegova greška već da su mu zaprešićki policajci za to dali odobrenje. Policija, pak, tvrdi da se Mario D. oglušio na njihove savjete te samoinicijativno odlučio krenuti na sastanak s iznuđivačima.

Tijek događaja

Na nadvožnjaku kod Draganića Mario D. i njegov prijatelj, bivši MMA borac Marko Šintić (38), susreli su se s dvojicom iznuđivača koji su, kako tvrde, bili naoružani pištoljima. Izbila je tučnjava u kojoj je teško ozlijeđen Šintić, ali i jedan od napadača, Leon Lučić, dok je drugi napadač pobjegao. Policija je u međuvremenu drugoga napadača identificirala kao specijalca Andriju Vrhovca, a Šintić i Mario D. prepoznali su ga sa 100-postotnom sigurnošću kao drugoga napadača, onoga koji je uspio pobjeći.



Lučić se još uvijek nalazi u bolnici gdje se oporavlja od ozljeda koje je zadobio, ali ga čuvaju policajci. Čim prizdravi, bit će uhićen te predan pritvorskom nadzorniku. Vrhovcu je pak, istražni sudac karlovačkoga Županijskog suda odredio jednomjesečni istražni zatvor, a na ispitivanju je poricao krivnju tvrdeći kako nikada nije bio na mjestu primopredaje na nadvožnjaku, odnsosno implicirajući kako Mario D. i Šintić ne govore istinu kada su ga prepoznali kao drugoga iznuđivača kojeg su zatekli na primopredaji.

Vrhovac je dan prije uhićenja pred svojim zapovjednicima u ATJ Lučko rekao da poznaje Lučića te da je Lučić, prije nego je otišao na primopredaju novca, doista bio kod njega u stanu. Međutim, ispričao je Vrhovac, rastali su se i on je otišao u bazu u Lučko, gdje je bio do 11 sati. Tada ga je, tvrdi, s nepoznatoga mobitela nazvao Lučić koji mu je rekao da mu se pokvario auto te da ga dođe pokupiti na autocesti Karlovac-Zagreb. Vrhovac je rekao da je svojim autom napustio bazu te krenuo po Lučića, no da ga nije našao te se od Lučkog odvezao do Karlovca, a zatim se na naplatnim kućicama kod Karlovca okrenuo i vratio do Zagreba.

Lučića je zvao na mobitel, no broj s kojega ga je ovaj ranije nazvao bio je isključen. Vrhovac je također rekao da je spreman na poligrafsko ispitivanje. Međutim, policija mu nije povjerovala, a Mario D. i Šintić su ga dan kasnije u Heinzelovoj prepoznali kao drugoga iznuđivača, nakon čega je uhićen. No, policija je već nakon dovršetka istrage nad Vrhovcem iznijela informacije kako je uz Lučića i Vrhovca u iznudu bila umiješana još najmanje jedna nepoznata osoba. S obzirom da su i Lučić i Vrhovac osumnjičeni da su osobno bili na primopredaji novca, ostaje pitanje koja je bila uloga te treće osobe, odnosno radi li se možda o organizatoru čitave iznude, piše Jutarnji list.

Komentari