Uhićen i treći napadač na srpske mladiće u Vukovaru, Pupovac najavio pooštravanje kazni za kršenje javni red i mir

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/ilustracija

Vukovarsko-srijemska policija utvrdila je identitet trećeg počinitelja nasilničkog ponašanja prema četvorici mladića srpske nacionalnosti koji se dogodio 26. kolovoza u Vukovaru.

„Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 25-godišnjakom iz Vinkovaca utvrđena je sumnja počinjenja kaznenog djela nasilničkog ponašanja te je jučer uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske“, navodi se u policijskom priopćenju objavljenom u četvrtak.

Riječ je o slučaju koji se dogodio 26. kolovoza oko 23.10 sati u ulici Vila Velebita u vukovarskoj četvrti Borovo naselje kada je skupina mladića napala četvoricu mladića, ispostavilo se srpske nacionalnosti, koji su se osobnim automobilom dovezli pred pekaru.

Slučaj je izazvao niz reakcija političara, a saborski zastupnik i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac najavio je da će u Hrvatskom saboru pokrenuti inicijativu za pooštravanje kazni za kršenje Zakona o javnom redu i miru.



PU vukovarsko-srijemska vezano za taj slučaj ranije je uhitila i uz kaznenu prijavu predala pritvorskom nadzorniku 18-godišnjaka i 27-godišnjaka te je obojici određen jednomjesečni pritvor.

Komentari