Ugovoreni novi poslovi AD Plastika s proizvođačima automobilskih dijelova

AD Plastik grupa

AD Plastik Grupa izvijestila je u ponedjeljak o nekoliko novosklopljenih ugovora s proizvođačima automobila, koji bi se trebali realizirati idućih godina.

Ugovorena je proizvodnja rukohvata za Peugeot 308, početak proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je devet godina.

Ujedno je ugovorena proizvodnja rukohvata s tvrtkom TOGG, prvim turskim proizvođačem automobila, za električno vozilo C-SUV. Kao i za PSA, rukohvati će se proizvoditi u Mladenovcu u Srbiji, a ukupna vrijednost posla iznosi 1,4 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u drugom tromjesečju 2023. godine s predviđenim trajanjem projekta od pet godina.

Proizvodnja aspektnih komada interijera za novo vozilo Alfa Romeo Tonale ugovorena s FCA Grupom odvijat će se u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost je četiri milijuna eura. Početak serijske proizvodnje planiran je u prvom tromjesečju 2022. godine s predviđenim trajanjem projekta od osam godina.



U Rusiji su ugovoreni novi poslovi s VW Grupom i Alijansom Renault-Nissan-AvtoVAZ ukupne vrijednosti 2,2 milijuna eura. Početak serijske proizvodnje dijela projekata planiran je tijekom 2021. godine s predviđenim trajanjem od tri i pol, odnosno šest godina. Za drugi dio projekata planiran je početak serijske proizvodnje u 2022. godini i s predviđenim trajanjem projekta od četiri godine.

Komentari