Ugostitelji zbog novih mjera Stožera najavili prosvjed, pozvali i ‘kolege’ iz Slovenske 9 da im se pridruže

“To je apsurd, te paušalne odluke koje se donose kao represivne, vuku korijene još od Staljina i ne mogu uroditi plodom. Uroditi plodom može samo edukacija i to edukacija osoblja, gostiju i ostalih. Skoro identičan efekt imaju pranje ruku i maske, ako 10 puta dnevno perete ruke, to ima jednak efekt kao maska. S odlukama se pretjeruje“, komentirao je Marino medak iz Nacionalne udruge ugostitelja novu odluku Stožera o zabrani puštanja glasne glazbe u lokalima. 

Dolaskom zime zatvorit će se terase kafića što je za ugostitelje dodatan problem.

“Kapaciteti će nam se smanjiti za 40 posto, a smanjit će se i unutarnji. Kad se zatvore terase promet će pasti još više, a već sada je pao za 47 posto“, kaže.

Smatra da nisu svi ugostitelji jednaki jer zbog manjeg broja onih u kojima se mjere ne provode kako treba ispaštaju svi ostali. Kao primjer  naveo je Zagreb.



“U Zagrebu ima 4600 ugostiteljskih objekata, i zbog onih koje zatvore jer ne rade po propisima, kaznit će se svih ostalih 4590”, govori Medak.

Najavljuje nove poteze ugostitelja.

“Za dva tjedna prosvjedovat ćemo u Zagrebu i nećemo posluživati goste, a ovaj tjedan to će napraviti ugostitelji u Dubrovniku. Pozivamo i ovo nadriugostiteljstvo u Slovenskoj 9 da ni oni tih sat vremena ne poslužuju goste kako nećemo ni mi“, sarkastičan je Medak, piše DNEVNIK.hr.

Komentari