Ugledni zagrebački novinar (51) mamio djevojčice i tražio ih ‘seksi’ obnažene fotografije

pixabay/ilustracija

“S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade…Sve zavisi o ambicijama”, tako je pisao zagrebački novinar Dan Figenwald (51) u porukama kojima je maloljetnicu, koja je tek završila osnovnu školu mamio putem lažnog profila na Facebooku. Tražio ju je da mu pošalje obnažene fotografije, a zazvrat joj je obećao novčanu nagradu. Čak joj se predstavio punim imenom i prezimenom, pohvalivši se da radi za Jutarnji list.

No, djevojčica ga je odbila i rekla da je premalada za takvo što, a potom sve i ispričala svome ocu. Čovjek koji je pisao “Skijašku patrolu Jutarnjeg lista” potom je uhićen u petak, 4. rujna, a danas mu je potvrđena optužnica na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu.

Naime, Vijeće je zaključilo kako ima dovoljno dokaza da se optužnica potvrdi pa se Figenwalda  tereti za kazneno djelo mamljenja djece za zadovoljenje spolnih potreba, za što je predviđeno do tri godine zatvora.

Sastavni dio optužnice je preslika komunikacije novinara s četiri malodobne djevojčice te ocem jedne od njih.



Tijekom kriminalističke istrage policija je po nalogu suda pretražila i bankovni sef kojim se koristio optuženik, a u dokaze uvrštena je i fotografija djevojčice s Instagram profila.

Inače, posljednji tekst ovog zagrebačkog novinara objavljen je samo dan prije uhićenja. Radio je i za druge medije, uglavnom pisane, a jedno vrijeme i kao komentator na HRT-u. No, iz Hanza medije, izdavača Jutarnjeg, poručili su da nije s njima u radnom odnosu te da je prethodno bio angažiran na projektima kao vanjski suradnik, piše Zagreb info.

Komentari