Ugledni psihijatar slao uznemirujuće poruke mladoj pacijentici koja boluje od depresije

Emisija Provjereno Nove TV u četvrtak je prikazala prilog od djevojci koja se borila s depresijom od koje je oboljela u srednjoškolskim danima. Naime, djevojka se godinama liječila te u svog liječnika polagala puno povjerenje, sve dok on isto nije narušio užasnim/seksualnim porukama, u kojima je opisivao i probleme s erekcijom i masturbacijom.

Bit ću iskren, imam problema s erekcijom. Nije to od danas, dijabetes je učinio svoje. No uz malo dodataka neke tabletice ide. Jako dugo nisam bio u nikakvom seksualnom kontaktu. Bio bih sretan već da sam pored nekog u masturbaciju”, napisao je psihijatar u jednoj od spornih poruka pacijentici kojoj se stanje od tada pogoršalo.

No strah i razočaranje pacijentice koja dolazi iz male sredine u kojoj je on moćan i ugledan, nisu je odgovorili od hrabrog istupa.

Novinari Provjerenog stupili su u kontakt s dotičnim psihijatrom, koji je sve navod opovrgnuo, navodeći kako mu je hakiran profil na društvenoj mreži. Međutim, kako otkriva ekipa Provjerenog, poruke su slane ne s jedne već dvije aplikacije.“Mi smo se znali čuti preko messengera, javljao mi se uglavnom da vidi kako sam, jel’ sve u redu. Znao mi je reći da me voli, i to je meni bilo čisto prijateljski i ok. Nikada ja nisam uzvratila s – ‘i ja vas’ ili nešto tako. Znao mi je kao savjet dati da se našminkam kući i da stavim neke šarene boje na sebe i da mu pošaljem sliku da vidi”, otkriva pacijentica koja je na vlastitoj koži iskusila brutalno narušavanje granice između liječnika i pacijenta.

O cijelom slučaju obaviješteni su Hrvatska liječnička komora, policija i bolnica u kojoj psihijatar radi.

 

Komentari