Ugašen požar u zagrebačkom neboderu! Spašeno je sedam ljudi, a jednoj osobi je pružena pomoć u KBC-u

Marin Tironi/PIXSELL

Požar u neboderu koji je izbio u rano prijepodne u zagrebačkom naselju Trnsko je ugašen.

Tijekom intervencije spašeno je sedam ljudi, a jednoj osobi je zbog udisanja dima pružena pomoć u KBC-u Zagreb.

Osim osobe koja je zbrinuta u bolnici, zagrebačka policija nema informacija o drugim ozlijeđenima. Dodaju da će očevid uslijediti nakon što vatrogasci u potpunosti dovrše intervenciju.


“Tijekom intervencije spašeno je sedam osoba i više kućnih ljubimaca. Četiri osobe dobile su hitnu medicinsku pomoć, a stanarima oštećenih stanova ponuđen je smještaj”, navodi se u priopćenju Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Dodaju i da je vatrena stihija ugašena “unutarnjom navalom i pomoću visinskih vozila, a u gašenju je sudjelovalo 11 vatrogasnih vozila i 31 vatrogasac”.

‘Stanari opožarenih stanova zbrinuti u gradskim stanovima’

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da je Grad Zagreb ponudio smještaj osobama iz opožarenih stanova.

“Vidjet ćemo hoće li te osobe tu mogućnost iskoristiti jer su zasad rekle da su se snašli kod rodbine i prijatelja”, kazao je Korlaet. Dodao je i kako vjeruje da će više informacija o uzroku požara dobiti u narednim satima.

“Gospodin Jembrih mi je rekao da su u roku od 60 sekundi krenuli na teren, a što su mi potvrdili i građani da su se vatrogasci stvorili ovdje doista u rekordnom roku”, kazao je Korlaet, dodavši da su vatrogasci besprijekorno obavili svoj posao i evakuirali ljude preko stubišta, odnosno “opožareni sektor, ali posve sigurno”.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu da se na terenu, osim djelatnika Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Hrašće, nalaze i djelatnici PU zagrebačke, Elektre Zagreb, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara, dodaju, bit će poznat nakon policijskog očevida.

Požar u stambenom neboderu u zagrebačkom Trnskom: Vatrogasci spasili čovjeka s balkona


Komentari