Udruga umirovljenika Šibenik: “Revitalizacijom do boljeg društva”

Ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Udruga umirovljenika Krešimirova grada adaptirala je svoje prostorije u sklopu europskog projekta “Revitalizacijom do boljeg društva”, vrijednog ukupno milijun i pol kuna. Udruga okuplja 650 članova, a dosad su zaposlili više od 20 žena koje se brinu o njima.

Šibenska udruga umirovljenika sjaji novim sjajem.

– Ove prostorije su sada funkcionalne i dobre. Sad su ovo, rekao bih, ekskluzivne prostorije za umirovljenike, rekao je Goran Grozdanić, član Udruge umirovljenika Krešimirova grada.

Uređeni su dnevni boravak, kuhinja, prostor za druženje i sportske aktivnosti, a ugrađen je i lift za osobe s invaliditetom.



– S ovom investicijom riješili smo veliki problem, da ljudi ne mogu kazati “ne mogu ja doći”. Znači, oni mogu doći, bili oni u kolicima, bili sa štakama, bili sa štapovima. Njima je pristup omogućen, govori Vinko Piližota, predsjednik Udruge umirovljenika Krešimirova grada.

– Cilj ovog projekta je otvaranje društvenog centra, s kojim smo imali zamisao da napokon krenu međugeneracijski surađivati mladi i stari, naglašava Iva Bračić Janjić, autorica projekta “Revitalizacijom do boljeg društva”.

I zaposleni u udruzi – a njih je više od 20 – dobili su mjesto za rad.

– To su te gerontodomaćice koje opskrbljuju 120 osoba, govori Piližota.

Umirovljenicima je omogućeno i bavljenje nizom aktivnosti.

– Tu igramo šah, karte i sve ostale aktivnosti…seminare, rekao je Grozdanić.

– Informatika, engleski jezik, rad na pametnim telefonima, predavanja o maslinarstvu, vinogradarstvu i raznorazna predavanja o zdravlju, govori Bračić Janjić.

Komentari